Overslaan naar inhoud

Kruidenfocaccia met rozemarijn en tijm

16 december 2025 in
Mariette

🥖 Zomer – Kruidenfocaccia met rozemarijn en tijm

Categorie: Hartig brood

Bereidingstijd: 2 uur (incl. rijzen)

Ingrediënten:

  • 500 g bloem

  • 10 g zout

  • 7 g gist

  • 300 ml warm water

  • 3 el olijfolie

  • Verse rozemarijn, tijm, zeezoutvlokken

Bereiding:

  1. Meng bloem, gist en zout, voeg water en olie toe.

  2. Kneed 10 minuten, laat 1 uur rijzen.

  3. Druk het deeg in een ovenschaal, prik kuiltjes en bestrooi met kruiden.

  4. Laat nog 30 minuten rijzen en bak 25 minuten op 200°C.

🌿 Lekker bij: tomatensoep of zelfgemaakte tapenade.

Citroencake met maanzaad